FC Linköping City

Referat

P17 Div 1: FC Linköping City 4-1 (1-1)

Tung och meriterande seger

Det kändes redan innan matchen att det skulle krävas en hundraprocentig arbetsinsats mot gästande akademin FC Linköping. Så blev det och våra grabbar gjorde en mycket gedigen insats.

Vi hann skapa en mycket klar målchans, där Heros avslut räddades på mållinjen, innan gästerna fick igenom en genomskärare i straffområdet till en frispelad spelare som satte 0-1 redan i tredje minuten.

Målet gav dem pondus och de gjorde en bra inledning med mycket bollinnehav medan vi blev lite stressade och satte bollen i djupled lite för snabbt och ofta för att få till ett ordnat spel.

Men vi äter oss in i matchen och efter en vårdslös tackling på Elliot fick gästerna ett rött kort och strax därefter gör Isac en fenomenal individuell prestation och sätter 1-1.

Vi har sedan ett knappt övertag resten av halvleken, framförallt målchansmässigt men det oavgjorda resultatet står sig till pausvilan.

Vi får sedan en glimrande start av andra halvlek när Carl bryter ett uppspel och spelar ut till Isac som trampar runt sin försvarare ner till kortlinjen och serverar Tim snett bakåt och Tim placerar säkert in ledningsmålet.

Det stora mentala övertaget med vänt underläge och en spelare mer på planen blir ännu större när Isac sliter sig fri och sätter 3-1 med dryga timman spelad.

Khoi gör sedan ett häftigt inhopp där han målar i första bollkontakten fram till 4-1 och matchen är avgjord med kvarten kvar.

Sista kvarten spelar vi sedan av mycket klokt och inte minst bra var att vi endast drog på oss ett gult kort och att det var Noah som fick det då det var hans första. Alla spelare tillgängliga i nästa toppmöte då Tord väntar på Rosenlunds IP nästa söndag.

En grymt stark seger med stort beröm till hela truppen med extra rosor till Filip Ä, Tim och Isac C.

MATCHFAKTA
Isac T - Viktor K, Julius H, Rasmus, Elliot K - Noah, Filip Ä, Carl - Tim, Isac C, Hero

Isac Thuresson 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng